McIDAS-V Support Forums

Support and discussion of the McIDAS-V software package
Forum HomeMcIDAS-V Home
It is currently 04 Aug 2020, 03:18

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: streamline density greyed out
PostPosted: 22 Apr 2017, 18:49 
User avatar

Joined: 27 Nov 2010, 15:46
Posts: 490
Hi -
Recent nighties of version 1.7 beta 1 have density greyed out when displaying streamlines, i.e. I cannot change the streamline density of numeric fields. I have uploaded a grib file to the SSEC server:
gfsanl_4_201704018_0000_000.grb2
Version 1.6 work fine!
cheers, HP


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: streamline density greyed out
PostPosted: 23 Apr 2017, 01:20 
User avatar

Joined: 15 Nov 2010, 17:57
Posts: 917
Hi HP -

I'm finding that I'm replicating your results if I start with a Vector Plan View or Wind Barb Plan View display and then change to showing Streamlines in the Layer Controls. However, If I initially display with the Streamline Plan View display type, then the Density slider is available and works to adjust the density of the streamlines in the display. Does this replicate what you are seeing, or are you seeing this problem with the Streamline Plan View display type as well?

It looks like there's a workaround you can use for now if you need to start with Vectors or Wind Barbs, but it involves the Jython Shell. For example, you can run the following commands (assuming the streamlines are the first layer displayed):
Code:
streamlines = activeDisplay().getLayer(1)
# gets a reference to the streamline layer allowing for
# it to be operated on.  The (1) means that it is item 1
# in the list of layers in the display.  This is a 0-based
# list, so item (0) would be the map.

streamlines.getStreamlineDensity()
# returns 1.0, the default density for streamlines

streamlines.setStreamlineDensity(5)
# increases the density of the streamlines in the display

Thanks for reporting this and for providing your data!
Bob


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: streamline density greyed out
PostPosted: 23 Apr 2017, 13:52 
User avatar

Joined: 27 Nov 2010, 15:46
Posts: 490
Hi Bob -
Your full description of the bug is correct, and I confirm that streamline density can be adjusted when starting with Streamline Plan View display type. Thanks for the little script as well.
HP


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: streamline density greyed out
PostPosted: 24 Apr 2017, 14:20 
User avatar

Joined: 15 Nov 2010, 17:57
Posts: 917
Thanks for verifying this, HP. I wrote this up as Inquiry 2528. Another thing of note is that this is not an issue if you are displaying more than one timestep.

Thanks again -
Bob


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group